• Uit onderzoek is aangetoond dat multitasken niet werkt en vaak zelfs een tegengesteld effect heeft.
    De productiviteit verminderd met ongeveer 25% door het tegelijk uitvoeren van verschillende taken. In de praktijk veroorzaakt deze manier van werken eerder een vol hoofd, onrust en stress.

    Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren hoe ik een aardig staaltje van multitasken heb geprobeerd uit te voeren. Terwijl ik stond te koken, was ik ondertussen bezig met een prachtig kapsel van onze oudste dochter. Ze had die avond een schoolfeest als afsluiting van de introductie weken van de brugklas. Het was de bedoeling om met een ludiek kapsel naar school te komen. Vraag mij om iets creatiefs en ik kom met allerlei ideeën. Ze besloot om met een vogelnestje van haar haren naar school te gaan. Terwijl de aardappels en de groenten stonden te pruttelen, was ik een krans in haar haren aan het weven en veertjes op een speldje aan het lijmen wat in haar haren zou komen. Tussendoor even het vlees in de pan om vervolgens vogeltjes en eitjes toe te voegen aan het kapsel om na het eten het geheel af te maken met roosjes. Het eindresultaat van de haren was prachtig, over het avondeten zal ik niet teveel uitweiden 🙂 Multitasken gaat ook mij dus niet goed af en ik kan me maar beter 100% focussen op 1 ding tegelijkertijd. Monotasken dus!

    Hoe pak jij je taken aan, multitasken of monotasken en hoe gaat jou dat af?
    Ik lees graag je reactie.