• De herfst is op dit moment volop in gang. De bladeren verkleuren en vallen van de bomen.

  Zeker als de zon schijnt is dat een prachtig gezicht.
  Nu ben ikzelf meer een zomer mens, maar toch kan ik genieten van de schoonheid die de herfst met zich meebrengt. Alleen na de herfst komen ook weer de winter, de lente, de zomer en zo gaat het steeds maar weer door.

  Net als de seizoenen van de natuur kennen we ook seizoenen in ons eigen leven.

   

  Zo kan er de winter zijn, waarin tijden van somberheid en depressie kunnen overheersen door
  bijvoorbeeld moeite in het huwelijk of gezin, eenzaamheid of werkeloosheid. Dit kan je
  verlammen waardoor er niets meer uit je handen lijkt te komen en de stapels van spullen en papieren gaan groeien. Ook in huis moet weleens wat bij elkaar geharkt worden.
  Je weet misschien niet meer waar je moet beginnen en de winter lijkt nog zo lang.

  En dan breekt de lente aan, waarop je weer uitzicht krijgt op verandering, vernieuwing en herstel. Het kan best zijn dat je daar wat hulp bij nodig hebt om niet in de winterstemming te blijven hangen.

  Als je in de zomer komt lijkt het leven je toe te lachen door een kostbare vriendschap, harmonie in het gezin, rust en ruimte die je ervaart door een opgeruimd huis,
  een leuke baan. Om vervolgens weer het gevoel te kunnen krijgen dat er dingen zijn die weer uit je handen vallen.  Het is als de herfst een tijd van afbraak.

  Hoe blijf jij overeind in die verschillende seizoenen van je leven?
  Hoe kun jij voorkomen dat je in de winterperiode van je leven verkilt of gegrepen wordt door moedeloosheid en te verstoffen tussen je spullen waar je niet over kunt beslissen.
  Hoe kun jij in alle omstandigheden de verwachting van de lente en de vreugde van de zomer vasthouden.
  In hoeverre kan de herfst waarin van alles afgebroken wordt toch iets goeds bij jou uitwerken?

  Hoe zit dat bij jou?

  Mocht het zo zijn dat je tot de conclusie komt dat je in een bepaalt seizoen van je leven zit waar je verandering in wil brengen dan wil ik graag helpen om te ontdekken hoe je in een ander seizoen kan komen. Wacht dan ook niet langer tot je in een herfststorm of uiteindelijk in een sneeuwstorm komt.