• Ik ben Bianca van Commenee woonachtig in Geldrop in het mooie Brabant.
  22 jaar getrouwd en moeder van 3 kinderen (inmiddels 14, 18 en 21 jaar).
  Verder is ons huishouden gezellig aangevuld met onze 4 hondjes (Shih Tzu)

  Als klein meisje van 3 wilde ik al heel graag zuster worden. Het zorgen voor een ander zat er al vroeg in en ik vond het helemaal geweldig om de kraamverzorgende te helpen die bij ons in huis was met de geboorte van mijn broertje.

  De zorg is nooit meer uit mijn hart gegaan en in 1998 heb ik mijn diploma algemeen verpleegkundige behaald.
  Ik heb tijdens de opleiding en nadat ik geslaagd was met erg veel plezier in Veldhoven in het huidige Maxima medisch centrum gewerkt op de kraamafdeling.
  Daar heb ik zelfs aan de start gestaan van de high care unit voor ernstig zieke zwangeren en wat nu het moeder-kind centrum is.

  Met de geboorte van onze kinderen heb ik er voor gekozen om mijn tijd en aandacht volledig op ons gezin te richten en niet buitenshuis te werken. Ondanks dat we hele pittige periodes hebben gehad zou ik deze tijd voor geen goud hebben willen missen.

  In maart 2010 wilde ik graag weer een opleiding volgen. 
  Dat is de opleiding professional organizer voor particulieren bij Els Jacobs (de huishoudcoach) geworden.
  Deze opleiding heb ik nog aangevuld met cursussen voor budgetcoaching. 
  Waar ik achter gekomen ben is dat niet het opruimen met cliënten mij zo zeer trok , maar vooral waarom en hoe iemand is vastgelopen in zijn/haar opruimproces. Een echte opruim coach dus :-) 

  Vervolgens ben ik in 2013 naast mijn werk als opruimcoach bij de thuiszorg terecht gekomen. 
  Helaas kon ik mijn draai daar niet zo goed vinden en het verlangen om weer met moeder en kind te werken werd steeds groter.
  Na 2 jaar heb ik de overstap gemaakt naar de kraamzorg thuis. Ik werk sinds die tijd met heel veel plezier bij de kraamgezinnen als oproepkracht bij VDA kraamzorg. 
  Mijn kracht ligt in de begeleiding en coaching en een goede ondersteuning bij borstvoeding, rust brengen en een luisterend oor hebben.

  Communicatie is voor mij altijd een belangrijk punt geweest. niets zo ingewikkeld als dat. 
  vanuit dat oogpunt heb ik in 2017 de opleiding Dunstan babytaal gevolgd, want waar kun je beter beginnen met communicatie dan aan de basis.
  Als je leert luisteren naar de behoefte van je baby leg je een goed basis voor het luisteren naar je opgroeiende kind.

  Doordat ik in een pittige fase belande en niet goed wist wie ik was en wat ik nodig had ben ik mijn eigen verleden onder de loep gaan nemen.
  Het was een lastige periode waarin ik mezelf echt heb leren kennen. Tijdens dat proces kwam ik er achter dat er niet alleen een zorghart in me zit, maar vooral ook een coach. 

  Om mensen verder te helpen in hun proces met het verleden, heden en toekomst heb ik in 2021 de TotalBalance coach opleiding gevolgd.
  Ik zit nu helemaal in mijn element en mag mijn mooie, sterke kwaliteiten inzetten in de combinatie van coach, babytaal trainer en kraamverzorgster  

  Bianca van Commenee

  .